Klantenwerving en klantenbinding in een dierenartsenpraktijk

Klantenwerving en klantenbinding in een dierenartsenpraktijk begint uiteraard met hoogwaardige diergeneeskunde. Maar met enkel een passie voor dieren bent u er nog niet. Want hoe laat u diereigenaren weten dat zij juist naar úw praktijk moeten komen voor de beste zorg voor het dier? En hoe onderscheidt u zich hierin van andere veterinaire zorgverleners?

Tijdens deze training neemt St. Anna Advies u mee in de reis van de klant door de dierenartsenpraktijk. Klanten doorlopen namelijk diverse stadia tijdens hun bezoek aan uw praktijk. Aan de hand van de cyclus van Vinden, Verleiden, Verrassen, Vertellen en Verbeteren, staan we met elkaar stil bij ‘onderscheidend vermogen’, ‘klanttevredenheid’ en ‘peak end experience’.

De training biedt brede inzichten en concrete handvatten om uw praktijk communicatie te verbeteren Met praktische tips en tricks kunt u zich vanaf morgen al onderscheiden ten opzichte van andere veterinaire dienstverleners. Tevreden eigenaren, blije dieren en een goedlopende praktijk. Daar doen we het voor.

IVC Evidensia Academy wil jullie dan ook op deze halve dag de kans geven om de beleving van de cliënten te ontdekken en enkele praktische tips en tricks meegeven.

Zijn jullie ook nieuwsgierig naar de beleving van klanten en patiënten en hoe je hier dagelijks mee kan omgaan? Schrijf je dan snel in voor deze cursus

550.00

excl. BTW (inclusief digitale hand-out en notitie-materiaal)